Restituirea impozitului din Norvegia

Doriți să știți cât aveți de recuperat? Folosiți calculatorul de taxe

Documente necesare

Ca să începem procedura de recuperare a taxelor avem nevoie de următoarele documente:

 

|Copie după Buletin (Carte de Identitate) sau Paşaport;

|Formularul Arsoppgave sau ultimul fluturaş de salariu de la toţi angajatorii;

|Formularul Skattemelding (Tax return) (dacă îl primiţi de la Autorităţile Fiscale norvegiene);

|Decizia de impozitare Skatteoppgjor (Tax assessment notice) (dacă aveţi un astfel de document);

|Copie după Skattekort (Tax deduction card) (dacă aveţi unul)

 

NOTĂ: Dacă îţi lipseşte oricare dintre aceste documente – Nici o problemă! Poţi să aplici pentru recuperarea taxei pe venit! Noi vom recupera documentele lipsă pentru tine!

La începutul anului 2019, Norvegia a trecut la sistemul de taxare simplificată pentru muncitorii străini cu contract temporar, introducând o taxă fixă de 25%.
Ca să fiți eligibil pentru recuperarea taxelor, ar trebui să fiți înregistrat în sistemul tradițional de taxare din Norvegia. Vă rugăm să ne transmiteți informațiile dumneavoastră, noi vom analiza situația și daca este necesar, vom schimba sistemul în care ați fost înregistrat, în vederea recuperării taxelor.

*Selvangivelse este un document eliberat de către Administraţia Fiscală Norvegiană. Conţine informaţii complete despre venitul angajatului şi taxe. Aceste formulare sunt trimise tuturor persoanelor lucrătoare din Norvegia la sfârşitul lui martie.

**Skatteoppgjor reprezintă calculul impozitelor eliberat de Administraţia Fiscală Norvegiană la sfârşitul anului fiscal.

***Toate persoanele care lucrează în Norvegia trebuie să aibă un formular numit Skattekort. Conţine numărul Fodselsnummer sau aşa numitul D-număr al deţinătorului. Angajatorii folosesc acest document pentru a calcula cât de multe taxe trebuie deduse din salariul angajatului. Angajaţii primesc un Skattekort nou în luna decembrie a fiecărui an. 

Nu poți găsi răspunsul? Pune-ne o întrebare aici:

Poți pune o întrebare,doar completați acest formular. Vom face tot posibilul să vă răspundem cât de repede putem. Mulțumesc.

Trimite