Metodă ușoară de a recupera taxele plătite

Înregistrați-vă acum, durează doar câteva minute

Sfaturi pentru cei care doresc să lucreze în străinătate

Dacă planificați să lucrați în străinătate, va trebui vă pregătiți pentru acest lucru din timp. Cea mai neașteptată problemă care apare atunci când călătoriți, o reprezintă șocul cultural. Șocul cultural apare ca o anxietate constantă, sentimente de respingere, care cresc în fața unei culturi complet diferită, a unui mediu social nou sau pentru un stil nou de viață. Una dintre cele mai comune motive pentru care o persoană se întoarce este retragerea culturală. Dacă sunteți predispuși la probleme similare, este necesar să vă pregătiți nu doar fizic, dar și moral. Aici aveți câteva sfaturi utile care să vă ajute în evitarea multor probleme și să vă fie mai ușor să vă adaptați într-o țară străină:

    • Unul dintre cele mai importante lucruri care vă poate ajuta să preveniți șocul cultural îl reprezintă interesul despre cultura țării și stilul de viață din acea țară. Ar fi bine ca cel puțin o lună să locuiți în acea țară, să aflați care este costul de trai, să comunicați cu locuitorii, cu alte cuvinte, încercați să vă integrați în viața de zi cu zi.

   • Dacă aveți prieteni sau rude care locuiesc în străinătate, aceștia vă pot spune cum este traiul acolo. Dacă nu cunoașteți astfel de persoane, căutați acele persoane speciale din forumuri online și discutați cu ei despre subiectele relevante pentru dumneavoastră.

    • Este important să vă interesați despre legile existente înainte de a pleca, despre atitudinea oamenilor asupra emigranților, deoarece emigranții cer aproximativ același statut social și învață despre documentele necesare pentru a deveni un rezident legal al statului respectiv.

  • Când planificați să stați pentru o perioadă mai lungă de timp trebuie să învățați despre procedurile necesare pentru a primi cetățenia. După mai mulți ani de locuire în țara respectivă, dacă decideți să deveniți un cetățean complet al acelei țări, pot apărea probleme dacă pierdeți vreun document de evidență că ați trăit în acea țară.

  • Asigurarea - un aspect foarte important. Este important să aveți un sistem principal de îngrijire a sănătății: acesta poate fi privat sau asigurat de statul unde plătiți taxele. Dacă asigurarea de sănătate este privată, nu uitați să asigurați documentele necesare în cazul unui accident, deoarece spitalul vă va cere să lăsați sume mari de bani. Înainte de plecare, este bine să achiziționați adițional și o asigurare de accident, valabilă și în străinătate.

• Trebuie să aveți resursele financiare pentru cel puțin o jumătate de an. Dacă pierdeți un loc de muncă, poate trece o perioadă lungă de timp până când vă găsiți un alt loc de muncă. Intr-o țară străină, aceste costuri sunt mult mai mari decât în țara noastră. De asemenea, ar trebui să știți că dacă plătiți în avans chiria pe o jumătate de an, puteți primi o reducere substanțială pentru aceasta.

• Nu vă tentați în a căuta locuri de muncă ilegale. Dacă lucrați ilegal, puteți pierde beneficiile sociale, beneficiile de pensie, iar într-un final va exista o tensiune deoarece în orice moment puteți să vă pierdeți locul de muncă.

• Când lucrați în străinătate, de multe ori acumulați rabat de impozit pe venit, care poate fi returnat de la oficiul de impozitare străin. Dacă v-ați schimbat locul de muncă sau nu mai munciți, angajatorul ar trebui să vă dea toată documentația valabilă pentru a avea toate informațiile despre venitul și taxele plătite. Înainte de a pleca, este bine de a consulta un specialist în returnări de taxe. În funcție de țară, impozitele sunt returnabile pentru ultimii 3-6 ani. Astfel, chiar dacă ați lucrat în străinătate pentru câțiva ani, rambursarea taxelor este posibilă.

Acestea nu sunt toate lucrurile pe care ar trebui să le faceți înainte de aplica din țară. Multe lucruri depind de țara și cultura acesteia. Totuși, cel mai important lucru îl reprezintă faptul că lucrurile nu sunt atât de ușoare pe cât par. Amintiți-vă că, dacă vă mutați în străinătate pentru un standard de viață mai mare, nu veți avea doar un salariu mai bun, ci și costul de viață va fi mai mare.
 

Du-te înapoi
Sus