Cea mai usoara
cale pentru recuperarea taxelor tale
Tel.: +40747971545
info@recuperareataxelor.ro

Alocații copii

 Beneficiu  Suma beneficiului EUR (pe lunâ)  Vârsta copiului
 KINDERGELD (Alocație copil)  192 – 223 EUR  0-25 ani


Dacă un părinte lucrează (a lucrat) în Germania, iar celălalt la care este copilul trăiește într-o tară EEA*, copilul poate primi beneficiul Kindergeld. Dacă nu sunteți într-o țară EEA, mai trebuie să prezentați un document care vă dă dreptul de a locui în Germania. 

Alocația copiilor (Kindergeld) aparține copiilor până la împlinirea vârstei de 25 ani (dacă nu lucrează și sunt studenți). Scopul alocației copiilor este de a ajuta părinții să acopere costurile cu creșterea copiilor.

 

Perioada limită: Alocația copiilor poate fi returnată din ultimii 4 ani. Incepând cu data de 01.01.2018 alocația pentru copii poate fi returnată doar pentru ultimele 6 luni.

Valoarea alocației: dacă aveți unul sau doi copii, fiecare copil are dreptul la 194 euro pe lună; al treilea copil are dreptul la 200 euro pe lună; iar următorii copii peste 3 au dreptul la 225 euro pe lună.

 

Comisionul: 100 EUR pentru serviciul de obţinere a alocaţiei pentru copil Kindergeld din Germania; dacă aveţi mai mulţi copii, se percepe un comision adiţional de 80 EUR pentru fiercare cerere care trebuie depusă.

 

Notă: Dacă nu aveți certificatul Arbeitgeberbescheinigungs, putem noi să îl cerem de la angajatorul dumneavoastră. Celelalte documente trebuie să fie trimise de către dumneavoastră.

*Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie. Cetățenii din Elveția, chiar dacă țara nu face parte din EEA, are aceleași drepturi ca rezidenții din EEA.


DOCUMENTE NECESARE
• Copie a formularului Lohnsteuerbescheinigung de la angajator;
• Copie a contractului de angajare din Germania (Arbeitsvertrag);
• Certificatul original Arbeitgeberbescheinigung de la angajator;
• Copie a certificatului de închiriere (Mietvertrag);
• Copii ale documentelor de intrare/ieșire din zonele rezidențiale din Germania (Anmeldung/Abmeldung). Dacă nu le aveți, trebuie să ne asigurați adresa exacta din Germania;
• Copii ale pașapoartelor ambilor părinți sau cărțile de identitate;
• O copie a certificatului de căsătorie (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat);
• Certificate „EU/EWR-ES/EEE“ ale ambilor părinți cu veniturile din Romania de la Autoritatea Fiscală (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat);
• Copie(copii) a (ale) certificatului (certificatelor) de naștere a (al) copilului (copiilor) (tradusă (traduse) de un traducător autorizat);
• Copie(copii) a (ale) pașaportului (pașapoartelor) copilului(copiilor) sau a cărții(cărților) de identitate (dacă are(au));
• Dacă copilul dumneavoastră are între 18-25 de ani, este necesar și un certificat de la școală/universitate (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat, document original);
• Certificat de la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale care confirmă faptul că copilul nu primește alte beneficii într-o țară EEA (tradusă și ștampilată de un traducător autorizat, document în original);

F.A.Q

Ce fac dacă nu am documentele necesare?
Dacă nu aveți certificatul de la angajator (Arbeitgeberbescheinigung), putem trimite o cerere angajatorului.

Toate celelalte documente necesare trebuie să ni le trimiteți dumneavoastră. Fără toate aceste formulare, nu vă putem ajuta să primiți bani pentru copii dumneavoastră.
Cum voi primi banii?
Familienkasse va face plata către persoana care lucrează (sau a lucrat) în Germania. Afiliații care ajută cu documentația nu pot primi o parte a acestor bani. De aceea, va trebui să plătiți pentru aceste servicii în avans.
Care sunt costurile serviciului?
100 EUR pentru serviciul de obţinere a alocaţiei pentru copil Kindergeld din Germania; dacă aveţi mai mulţi copii, se percepe un comision adiţional de 80 EUR pentru fiercare cerere care trebuie depusă.
Cât poate dura managementul pentru primirea alocației pentru copii?
Perioada normală de așteptare este între 6 şi 12 luni. În unele cazuri, acest proces poate fi mai lung sau mai scurt.


INFORMAȚII UTILE:

  • Dacă nu mai lucrați în Germania, trebuie să anunțati Familienkasse. Terminarea muncii în Germania presupune sfârșitul primirii acestui beneficiu. Dacă nu mai lucrați în Germania dar încă primiti alocația pentru copii, după un timp, veți primi o citație de îndatorare de la Familienkasse.
  • Dacă în conformitate cu termen de prescriptive, dumneavoastră aveți dreptul la acest beneficiu pentru luni anterioare, suma totală va fi transferată în totalitate odată ce Familienkasse va confirma faptul că vă încadrați pentru acest beneficiu.
  • Dacă aveți sau nu aveți dreptul la aceste beneficii din Germania, este hotărât de către Familienkasse. Compania RT Tax nu este responsabilă pentru timpul de așteptare, rezultat și suma pe care o puteți primi.

Înregistrare
Înregistrează-te aici, obţine toate
informaţiile necesare, începe procedura
de Recuperare a Taxelor acum.Trimite
Calculator
Afla care este suma pe care o poti recupera. Dureaza doar cateva minute!
Cât pot recupera?
 
 
Contact:

RT Tax Romania
str. Petofi Sandor, nr. 2/1,
400610 Cluj-Napoca,
Romania
Теl.: 0747 971 545
info@recuperareataxelor.ro
www.recuperareataxelor.ro

 
Pachet de documente pentru Recuperarea Taxelor

Descarcă pachetul de documente, completează câmpurile necesare, începe procedura de Recuperare a Taxelor.

Mai departe