Cea mai usoara
cale pentru recuperarea taxelor tale
Tel.: +40747971545
info@recuperareataxelor.ro
www.recuperareataxelor.ro
Înapoi la pagina principală
De ce migrează oamenii în Germania?

Astăzi, mai mult de 9 milioane de străini locuiesc în Germania. Aceasta ţară este a doua cea mai populară destinaţie din lume după Statele Unite ale Americii.
În fiecare an, mii de migranţi merg în Germania pentru o viaţă mai bună. Persoane de diferite naţionalităţi, religii, educaţie şi profesie transformă Germania într-un mozaic cultural. De ce este Germania o destinaţie atât de populară?


Germania este bine cunoscută pentru nivelul de trai ridicat. Principiul sistemului de bunăstare este trecut în lege. Astfel, Germania se angajează să protejeze libertatea lor şi bazele vieţii cetăţenilor săi. În cazul în care o persoană nu poate avea grijă de el însuşi, statul va sări în ajutor.
În cazul în care o persoană poate avea grijă de el de unul singur, dar nu este suficient pentru a trăi cu demnitate, statul va sări în ajutor şi în acest caz.

În Germania şi cei care nu lucrează pot pretinde sprijin. Orice şomer are dreptul la prestaţii de şomaj: 60 % din ultimul venit net pentru cei care nu au copii şi 67 % pentru cei care au copii. Migranţii economici beneficiază de sistemul de alocaţie, deoarece prestaţiile în această ţară sunt plătite chiar şi pentru cei care nu au lucrat niciodată în Germania. Ei au nevoie doar să se înregistreze ca şomeri.

Rata şomajului în Germania în 2015 a fost de doar 4,7%. Cele mai mari cereri sunt în domeniul medical, IT şi inginerie. Există o mulţime de locuri de muncă care nu necesită o calificare de nivel de înalt, cum ar fi: instalator, electrician, artizan etc. Experţii profesionali sunt, de asemenea, la forate căutaţi. Recent, Germania a reuşit să integreze imigranţii tot mai bine pe piaţa muncii.

Oamenii pot fi siguri la bătrâneţe, pentru că pensia în Germania este de aproximativ 1000 de euro pe lună. Aceasta este un pic mai mare în Germania de Vest decât în Germania de Est.

De asemenea, orice contribuabil care trăieşte cu copilul poate obţine alocaţie pentru copii. ("Kindergeld") . Părinţii primesc alocaţia pentru copii până când aceştia împlinesc vârsta de 18 ani şi se poate continua pâna la vârsta de 25 de ani în cazul în care copiii încă studiază sau se îndeplinesc alte cerinţe pentru prelungire. Părinţii primesc o plată lunară de 190 Euro per copil pentru primii doi copii, 196 de euro pentru al treilea copil şi 221 de euro pentru fiecare copil ulterior.

Germania este o destinaţie atractivă şi pentru tineri. Absolvenţi ,interni cât şi internaţionali, pot studia în programe de licenţă sau de masterat în Germania. În acelaşi timp, universităţile private sunt scumpe, pot costa până la 20 000 de euro pe an. Oricine doreşte să studieze în Germania, are nevoie de o cunoaştere adecvată a limbii germane.
Solicitanţii internaţionali trebuie să completeze un test de limbă înainte de înscriere. Cu toate acestea, în cazul în care o persoană nu poate vorbi limba germană, există posibilităţi de a studia în limba engleză, fiind o selecţie tot mai mare de programe în limba engleză pentru studenţii internaţionali.

Locuri de muncă bune şi salarii peste medie , un mediu curat, rată scăzută a infracţionalităţii, o mulţime de posibilităţi de a petrece timpul liber, atracţiile culturale şi transport public dezvoltat - fac ca Germania să fie atât de atractivă pentru străini. Oamenii migrează în Germania din mai multe motive, dar, probabil, cele mai importante sunt sistemul economic şi nivelul de trai ridicat.


Calculator
Cât pot recupera?


 
 
Contact:

RT Tax Romania
str. Petofi Sandor, nr. 2/1,
400610 Cluj-Napoca,
Romania
Теl.: 0747 971 545
info@recuperareataxelor.ro
www.recuperareataxelor.ro

 
Pachet de documente pentru Recuperarea Taxelor

Descarcă pachetul de documente, completează câmpurile necesare, începe procedura de Recuperare a Taxelor.

Mai departe