Cea mai usoara
cale pentru recuperarea taxelor tale
Tel.: +40747971545
info@recuperareataxelor.ro
www.recuperareataxelor.ro
Înapoi la pagina principală
Rambursarea impozitului din străinătate – adevăruri și mituri partea 1

Persoanele care lucrează legal în străinătate, trebuie să plătească inclusiv impozitul pe venit. Acest lucru este obligatoriu pentru toți salariații cu un venit de bază la bugetul de stat. Persoanele care sunt angajate nu-l plătesc în mod direct, ci o fac prin intermediul angajatorului, care, înainte de a trimite salariul, va deduce din acesta contribuțiile pentru impozitul pe venit și asigurările sociale, care sunt apoi trimise la biroul fiscal local. Totuși, este bine de știut că, în cele mai multe cazuri, impozitul pe venit este plătită în plus, iar după părăsirea locului de muncă sau la sfârșitul anului fiscal se poate aplica pentru o rambursare a acestuia. Acest proces este pe deplin legal și sigur.

1. Ce este o returnare a impozitului din străinătate?

După cum s-a menționat mai sus, angajatorul va deduce din salariul angajatului o anumită sumă - un avans privind impozitul pe venit - care apoi îl trimite la trezorerie. În cele mai multe țări, există anumite scutiri (în special așa-numitul plafon de scutire de impozit) astfel, în cele mai multe cazuri, va exista un excedent fiscal pentru și se poate aplica pentru o restituire a acestuia. Pentru a face acest lucru, trebuie să se depună declarațiile corespunzătoare către biroul fiscal local, care, după verificarea corectitudinii datelor, va calcula suma excedentară și va trimite contribuabilului suma de bani datorată – adică returnarea impozitului plătit în plus din străinătate.

2. Cum se poate verifica dacă am dreptul la o returnare fiscală din străinătate?

În general, se poate observa din documentele de plată primite de la angajator dacă impozitul a fost reținut. Astfel, pe acestea se pot observa, pe lângă venitul brut, și informațiile cu privire la deduceri fiscale.
Pentru a putea calcula cât puteți recupera din aceste deduceri fiscale, puteți căuta pe internet un "Calculator de rambursare a impozitului". Acestea se află pe cele mai multe pagini web ale companiilor profesionale de rambursare a impozitului din străinătate. Aceste calculatoare sunt disponibile gratuit. Tu va trebui doar să completezi în câmpurile disponibile sumele din documentele de plată pentru a obține rezultatul. Rețineți totuși, că un astfel de "calculator" este un instrument simplist și oferă doar rezultate aproximative.

3. Când pot aplica pentru o rambursare a impozitului din străinătate?

Pentru rambursarea impozitului din străinătate se poate aplica la sfârșitul anului fiscal. În majoritatea țărilor acesta coincide cu sfârșitul anului calendaristic (de exemplu, Olanda sau Germania), dar în unele nu. De exemplu, anul fiscal în Marea Britanie are loc între 6 aprilie și 5 aprilie anul următor. De asemenea, în unele țări se poate aplica pentru recuperarea impozitului imediat după părăsirea locului de muncă și ieșirea din țara respectivă, pentru ca autoritățile fiscale străine să știe că nu veți dori să mai lucrați în acolo până la sfârșitul anului fiscal. 

4. Ce documente sunt necesare pentru a obține o rambursare a impozitului din străinătate?

Documentele necesare depind de fiecare stat. În cele mai multe cazuri, acestea reprezintă singurele dovezi ale venitului și impozitelor plătite, date angajatului de către angajator. Ele poate fi un document centralizator (P60 în Marea Britanie) sau cele mai recente dovezi de plată a salariului (ultimul fluturaș de salariu). În plus, trebuie să completați și o declarație fiscală specifică pentru fiecare stat în parte.

5. Pot aplica pentru o rambursare a impozitului din străinătate, chiar dacă nu am toate documentele necesare?

Da. Chiar dacă nu aveți toate documentele necesare tot puteți aplica pentru o rambursare a impozitului din străinătate. Dar, în acest caz, cel mai bine este să cereți ajutorul unei companii intermediare de renume, care va avea grijă de toate formalitățile și va obținerea formularele necesare.

6. Cât durează până când primesc rambursarea impozitului din străinătate?

De la data depunerii declarațiilor fiscale în străinătate, va trebui să așteptați în medie între 2 și 6 luni. Dar acesta depinde și de corectitudinea și caracterul complet al cererii depuse la biroul fiscal, precum și de eficiența angajaților săi. În cele mai multe cazuri nu există nici un moment specific în care autoritatea fiscală este obligată să plătească restituirea impozitelor. Uneori este nevoie chiar pentru a suna sau a le trimite un memento pentru a accelera procesul. Statisticile arată că persoanele care folosesc medierea unei companii profesionale de recuperare a impozitelor vor primii banii mai repede, deoarece angajații săi sunt în contact permanent cu autoritățile fiscale pentru a monitoriza și a accelera procesul de recuperare.

7. Este rambursarea impozitului din străinătate un proces legal?

Categoric da! Rambursarea impozitului din străinătate se bazează pe legislația în vigoare a statul respectiv. Dacă în țara dumneavoastră nu există o obligație de a depune o declarație fiscală anuală, declarația fiscală din străinătate face parte din soluționarea impozitului pe venit.

8. Are rambursarea impozitului din străinătate vreun impact asupra angajatorului?

Nu. Rambursarea impozitului din străinătate este efectuată de către administrația financiară din țara respectiva și nu afectează colaborarea cu angajatorul.
 


Calculator
Cât pot recupera?
Despre noi
Mai multe informații despre RT TAX. Istoria noastră scurtă și de ce merită să ne alegeți pe noi.
Citeşte mai mult
Blog-ul RT Tax
Ați lucrat în străinătate sau planificați să faceți acest lucru? Aici puteți afla câteva sfaturi utile
Citeşte mai mult


 
 
Contact:

RT Tax Romania
str. Petofi Sandor, nr. 2/1,
400610 Cluj-Napoca,
Romania
Теl.: 0747 971 545
info@recuperareataxelor.ro
www.recuperareataxelor.ro

 
Pachet de documente pentru Recuperarea Taxelor

Descarcă pachetul de documente, completează câmpurile necesare, începe procedura de Recuperare a Taxelor.

Mai departe