Cea mai usoara
cale pentru recuperarea taxelor tale
Tel.: +40747971545
info@recuperareataxelor.ro
www.recuperareataxelor.ro
Înapoi la pagina principală
Ce trebuie să ştiţi despre rambursarea taxelor din Olanda în 2017?

Sistemul de impozitare în Olanda este destul de complicat. Noul an fiscal a început deja – în această ţară începe de la 1 ianuarie. Aşadar, acum este momentul să ne amintim ce ar trebui să ştim dacă lucrăm în Olanda.

• În fiecare an, de obicei în luna februarie, angajatorii trimit către angajaţi formularul Jaaropgave. Acesta conţine toate informaţiile despre veniturile şi taxele dumneavoastră. Păstraţi aceste documente – sunt necesare pentru procedura de rambursare a taxelor. Totuşi, chiar şi fără acest formular, puteţi să aplicaţi pentru rambursarea taxelor, dar trebuie să ştiţi numărul BSN. Agenţii de rambursare a taxelor vor contacta angajatorul/ii sau instituţiile fiscale pentru a obţine acest formular.

• Dacă primiţi o scrisoare de la oficiul fiscal, cu o cerere de a depune declaraţia fiscală, trebuie să faceţi asta înainte de data specificată în scrisoare. Nerespectarea acestui termen poate însemna o amendă, care porneşte de la 220 euro. Puteţi primi această scrisoare chiar şi dacă nu mai lucraţi, în acest caz trebuie să depuneţi declaraţia „zero“.

• Păstraţi toate scrisorile primite de la instituţiile fiscale. Acestea pot conţine informaţii importante care sunt necesare pentru o procedură eficientă de rambursare a taxelor.

• În anul 2015, autoritatea fiscală din Olanda a demarat câteva schimbări în sistem. Începând din acel moment procesarea documentelor şi perioada rambursării taxelor poate fi mai mare decât în anii trecuţi. De asemenea, rambursările din anul 2015 pot fi reduse.

• Din anul 2015, Olanda a început o schemă nouă pentru calificarea statutuluide plătitorilor de taxe pentru nerezidenţi. Rezidenţii înregistraţi oficial în afara Olandei, nu mai pot opta pentru statutul de contribuabil rezident. Când plătitorii de taxe obţin un venit mai mic de 90% în Olanda din venitul total la nivel global, atunci nu mai au posibilitatea de a primi deduceri pentru creditul fiscal sau venit neimpozabil. În acelaşi timp, contribuabilii nu mai pot opta pentru statutul de plătitor de taxe. Contribuabilii care locuiesc într-o ţară din Uniunea Europeană şi obţin mai mult de 90% din venitul total global în Olanda au dreptul la aceleaşi elemente deductibile ca şi rezidenţii Olandei. În acest caz, contribuabilul trebuie să trimită şi certificatul privind atestarea impozitului pe anul 2015, pentru rambursarea taxelor.

• Dacă aţi optat şi pentru asigurare Zorgtoeslag, vă puteţi recupera o parte din suma plătită. Oficiul fiscal olandez ar trebui să primească cererea dumneavoastră pentru compensaţia pe anul 2016, până cel târziu la data de 1 septembrie 2017. Aplicaţiile nu vor fi acceptate mai târziu. Vă recomandăm să trimiteţi declaraţiile către RT TAX până la data de 1 august 2017. Atunci o să procesăm documentele şi o să le trimitem imediat către oficiul fiscal.

• Puteţi aplica pentru rambursarea taxelor din Olanda, din ultimii 5 ani fiscali. Asta înseamnă, că în anul 2017 aveţi ultima şansă pentru a aplica pentru returnarea taxelor din Olanda din anul 2012.

• RT TAX rambursează în medie 816 euro către clienţii săi. Suma rambursabilă depinde de venitul obţinut, taxele plătite, perioada angajării în Olanda şi venitul obţinut în ţara în care sunteţi înregistrat/ă.
 


Calculator
Cât pot recupera?


 
 
Contact:

RT Tax Romania
str. Petofi Sandor, nr. 2/1,
400610 Cluj-Napoca,
Romania
Теl.: 0747 971 545
info@recuperareataxelor.ro
www.recuperareataxelor.ro

 
Pachet de documente pentru Recuperarea Taxelor

Descarcă pachetul de documente, completează câmpurile necesare, începe procedura de Recuperare a Taxelor.

Mai departe