Cea mai usoara
cale pentru recuperarea taxelor tale
Tel.: +40747971545
info@recuperareataxelor.ro
www.recuperareataxelor.ro
Înapoi la pagina principală
Norvegia. În mod oficial este cea mai bună ţară în care să trăieşti

Norvegia este o ţară care are o climă destul de aspră şi peisaje impresionante. Oamenii de aici sunt bogaţi şi fericiţi, tehnologiile sunt avansate şi guvernul are grijă de oameni şi de mediul înconjurător. În urmă cu câteva săptămâni, Norvegia a devenit prima ţară care a interzis despăduririle. Este uşor să ne dăm seama de ce Norvegia atrage migranţii - această ţară în mod oficial este cel mai bun loc din lume în care să trăieşti.

Norvegia este cotat ca Nr.1: ţară în care să trăieşti în conformitate cu Indicele Dezvoltării Umane. Este o statistică compusă din: indicatorii speranţei de viaţă, educaţia şi veniturile care sunt utilizate pentru a clasifica ţările. Pe scurt, Norvegia este o ţară bogată datorită resurselor sale de petrol, industria pescuitului dezvoltat şi aşa mai departe. De asemenea, această ţară ştie pe ce să-şi cheltuie banii. Aici străzile nu sunt făcute din aur, nu veţi găsi lux ca şi în alte ţări bogate în petrol, cum ar fi Dubai sau Qatar. Norvegia are investiţii, lupta împotriva încălzirii globale şi are grijă de sănătatatea cetăţenilor săi. 

Nu există salariu minim în Norvegia. Aceasta depinde de factori cum ar fi vârstă, educaţia, profilul locului de muncă şi experienţa. Cu toate acestea, cel mai mic salariu ar putea fi în jur de 592 Eur pe săptămâna sau 2368 Eur pe lună. Cu toate acestea, ar fi greu să trăiţi cu venituri mai mici, pentru că preţurile din Norvegia sunt foarte mari. Potrivit Eurostat, Norvegia are al doilea cel mai înalt nivel de preţuri în Europa, după Elveţia. 

Banii, nu pot cumpără fericirea dar sunt un mijloc important pentru atingerea unor standarde de viaţă mai ridicate şi viaţă mai lungă. În ceea ce priveşte sănătatea, speranţa de viaţă în Norvegia este de 82 de ani. Norvegienii se bucură de un sistem universal de îngrijire a sănătăţii, iar toate spitalele sunt finanţate din fonduri publice. Guvernul cheltuie aproximativ 8500 de euro pe cap de locuitor anual pentru asistenţă medicală, cea mai mare din lume.Pe o scala de la 0 la 10 norvegienii au acordat o nota de 7.6 in ceea ce priveste gradul de satisfacţie generală. Este una dintre cele mai mari din lume. 

Rata şomajului în această ţară este destul de scăzută – 4,1%. În momentul de faţă cele mai mari cereri se înregistrează în industria petrolieră şi de transport maritim, constructori, asistente medicale, specialişti IT. Deseori, imigranţii vin în Norvegia pentru locuri de muncă sezoniere. 

Domeniul Hotelier este de asemenea o opţiune accesibilă pentru lucrătorii străini. Majoritatea universităţilor şi colegiilor din Norvegia sunt finanţate din fonduri publice, iar guvernul norvegian consideră că accesul la învăţământul superior este o parte importantă a societăţii norvegiene. Astfel, de regulă, universităţile şi colegiile din Norvegia nu percep taxe de şcolarizare. Acest lucru este valabil atât pentru - studenţii locali cât şi pentru studenţii străini. 

Salarii mari, sistem excelent de educaţie, peisaje frumoase, rată scăzută a criminalităţii – sunt lucruri care fac Norvegia atât de atrăgătoare pentru migranţi. Ţara nu este atât de primitoare ca Germania, dar o persoană are toate posibilităţile de integrare şi de a deveni parte a unei societăţii avansate.
 


Calculator
Cât pot recupera?


 
 
Contact:

RT Tax Romania
str. Petofi Sandor, nr. 2/1,
400610 Cluj-Napoca,
Romania
Теl.: 0747 971 545
info@recuperareataxelor.ro
www.recuperareataxelor.ro

 
Pachet de documente pentru Recuperarea Taxelor

Descarcă pachetul de documente, completează câmpurile necesare, începe procedura de Recuperare a Taxelor.

Mai departe